0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Česká republika 1-2 Turecko: Cenk Tosun zajišťuje výhru a Turecko postupuje

Náhradník Cenk Tosun svým pozdním gólem zajistil výhru nad desetičlenným týmem České republiky, čímž Turecko postoupilo do osmifinále.

Cenk Tosun přišel z lavičky, aby v nastaveném čase vstřelil gól a dal Turecku vítězství nad desetičlennou Českou republikou v Hamburku – což znamenalo, že Turecko postoupilo do osmifinále, zatímco Česká republika se rozloučila s turnajem. Zápas v krátkosti: Turecko po dramatickém závěru postupuje

Česká republika hned od začátku zápasu zatlačila na polovinu Turecka, přičemž oba týmy měly na začátku hry šanci na postup do osmifinále, ale pouze tým Ivana Haška potřeboval vyhrát.

Oba trenéři nasadili svěží útočné linie, což ukázalo jejich úmysly. Vincenzo Montella nasadil devatenáctileté duo Arda Güler a Kenan Yıldız, a 13 minut po začátku hry našel Arda Güler prostor uprostřed, ale vystřelil nad branku České republiky.

Když byla Antonínu Barákovi udělena druhá žlutá karta po 20 minutách – což je nejranější vyloučení v historii EURO – Turecko začalo přebírat kontrolu. Zpočátku zaskočeni, Česká republika byla nucena vytvořit kompaktní dvouřadý blok, zatímco tým Vincenza Montelly hledal průlom.

Nicméně těsně před poločasem a proti průběhu hry, David Jurásek zamířil směrem k brance z levé strany a vypálil nízkou střelu, která donutila brankáře Merta Günoka padnout nízko a udržet skóre vyrovnané.

Pokusy od Barış Alper Yılmaz a Kenan Yıldız rychle vrátily Českou republiku pod tlak ve druhém poločase. A o několik minut později, když se Češi snažili odolat neúnavnému Turecku, kapitán Hakan Çalhanoğlu se krásně trefil a překonal Jindřicha Staněka ostrou střelou – jeho první gól na EURO v osmi zápasech.

Nicméně stateční Češi se nevzdali. V nečekaném zvratu v 66. minutě Mert Günok nedokázal zachytit dlouhý míč České republiky, a další inspirativní kapitán, Tomáš Souček, byl připravený na místě, aby dorazil míč do sítě. Hra byla znovu otevřená!

Oba týmy šly za vítězstvím a když zápas vstoupil do nastaveného času, náhradník Cenk Tosun se prosmýkl mezi dvěma obránci a našel dolní roh branky. Turecko si zajistilo místo v osmifinále, zatímco Česká republika se rozloučila s EURO 2024. Kapitán Souček dorazil vyrovnávací branku.

Česká republika 1-2 Turecko: jak to bylo, reakce

Vivo Hráč zápasu: Barış Alper Yılmaz (Turecko)

Byl neustálou hrozbou v zápase, ohrožoval prostory za obranou. Byl nebezpečný při vedení míče a také poskytoval nebezpečné centry. UEFA Technical Observer panel

Ondřej Zlámal, reportér České republiky

Ve složité situaci od začátku bez zraněného Patrika Schicka se situace České republiky zhoršila, když byli sníženi na deset mužů. Ale ukázali svou odolnost, nevzdali se a zůstali v zápase až do pozdního vítězství Cenka Tosuna. Opouští turnaj se vztyčenou hlavou, ale mohou litovat šancí, které nevyužili proti Gruzii.

Aydin Güvenir, reportér Turecka

V zápase plném napětí se tempo značně zpomalilo, když Turecko po vyloučení soupeře dominovalo. Česká republika měla také své šance, nebezpečně hrozila ze standardních situací. Nastal poutavý závěr, ale Turecko si udrželo nervy a vstřelilo pozdní gól, aby zajistilo vítězství a postup do druhého kola.

Reakce

Yılmaz o vítězství Turecka

Barış Alper Yılmaz, útočník Turecka: "Byla to neuvěřitelná atmosféra. V posledních minutách všichni cítili napětí a byl to velmi vzrušující zápas. Když jsme mluvili před turnajem, naším prvním cílem bylo postoupit ze skupiny. Tato generace může dosáhnout neuvěřitelných věcí."

Lukáš Provod, záložník České republiky

"Jsme nesmírně zklamaní. Nesplnili jsme náš cíl postoupit ze skupiny. Chtěli jsme vyhrát, bojovali jsme za to, dali jsme do toho všechno, ale prohráli jsme."

Ivan Hašek, trenér České republiky

"Jsem zklamaný, že jedeme domů, protože tento tým má tolik potenciálu do budoucna. Chtěli jsme to ukázat zde. Nicméně hlavním důvodem, proč jsme selhali, bylo, že jsme neporazili Gruzii [ve druhém kole]."

Klíčové statistiky

  • Turecko slaví.
  • Turecko vyhrálo všechny tři setkání na EURO proti České republice.
  • Česká republika vyhrála pouze tři ze svých posledních 14 zápasů ve skupinové fázi EURO (D3 L8).
  • Žádný z posledních 27 zápasů České republiky na EURO neskončil bez gólu.
  • Česká republika skórovala v jednom z posledních 15 mezinárodních zápasů.
  • Česká republika dokončila skupinovou fázi EURO bez výhry pouze jednou, a to na EURO 2016.
  • Turecko postoupilo do vyřazovacích kol potřetí. Dosáhli semifinále v roce 2000 a čtvrtfinále v roce 2008.

Sestavy

Česká republika

  • Staněk (Kovář 55)
  • Holeš, Hranáč, Krejčí
  • Coufal, Souček, Provod (Lingr 75), D Jurásek (M Jurásek 81)
  • Chytil (Kuchta 55), Barák, Hložek (Chorý 55)

Turecko

  • Mert Günok
  • Mert Müldür, Samet Akaydin, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu
  • İsmail Yüksek (Yokuşlu 63), Salih Özcan (Kaan Ayhan 46)
  • Arda Güler (Cenk Tosun 75), Hakan Çalhanoğlu (Orkun Kökçü 87), Kenan Yıldız (Aktürkoğlu 75)
  • Barış Alper Yılmaz

Verwante Tags

ME 2024 Cenk Tosun Hakan Çalhanoğlu Tomas Soucek Česká republika Turecko Euro 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Fotbalové Dresy Turecko Mistrovství Evropy 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Turecko Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
x