0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!
  • OVER €33

    10%OFF

  • OVER €66

    13%OFF

  • OVER €99

    16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Španělsko 2-1 Anglie: Hodnocení hráčů po finále Euro 2024, kdy Oyarzabal zlomil anglická srdce

Mikel Oyarzabal skóroval v závěru a vyhrál Euro 2024 pro Španělsko.

Cole Palmer vyrovnal za Anglii po vedení Španělska zásluhou Nico Williamse.

Anglie prohrála druhé finále Mistrovství Evropy v řadě.

Mikel Oyarzabal skóroval v závěru za Španělsko a zlomil anglická srdce ve finále Euro 2024, když jeho tým vyhrál v Berlíně 2-1.

Anglie měla vysoké naděje, že ukončí svůj dlouhý čekání na trofej, přestože čelila nejsilnějšímu týmu turnaje. Gareth Southgate byl spokojený s výkonem svého týmu v první polovině, ale po přestávce Anglie nedokázala navázat na momentum získané vyrovnáním Colea Palmera.

Španělsko znovu udeřilo po vyrovnání a Oyarzabal se nenápadně dostal do anglického pokutového území, aby zúročil přesný centr Marca Cucurelly a méně než pět minut před koncem zajistil španělskému týmu titul.

Průběh zápasu

Ve srovnání s předzápasovými projekcemi došlo v sestavě Anglie k menší změně, když Southgate se vrátil k systému, který bez většího úspěchu nasadil v prvních čtyřech zápasech turnaje. Obranná čtyřka se vrátila, i když přítomnost Luka Shawa zajistila lepší rovnováhu.

Anglie byla ochotná přenechat území Španělsku, které v úvodních deseti minutách ukázalo svou schopnost ovládat zápasy skrze klidnou hru na držení míče a silný protiútok, který Anglii znemožnil účinně využít míč.

Tým Southgatea však začal nabírat na síle a bylo jasné, že chce finále vzít co nejdál. Anglie si dávala na čas při každém mrtvém bodu, hrála na standardní situace a často šla přímo, aby se vyhnula španělskému presingu. To vedlo k poněkud nudné úvodní půlhodině s jen několika střelami na branku na obou stranách, ale Southgate byl jistě spokojený s úsilím svého týmu, zvláště bez míče.

Anglie byla dále povzbuzená střídáním Rodriho v poločase, ale než stihli pochopit odchod hráče Manchesteru City, ocitli se pozadu. Španělsko předvedlo plynulý tah, který zakončil Nico Williams po průniku a přihrávce Lamineho Yamala.

Tým Luise de la Fuenteho po vstřelení gólu zrychlil tempo a Anglie se ocitla v nesnázích. Dani Olmo a Yamal byli blízko skórování a Southgate byl nucen ke změnám. Vstupujíc do posledních 20 minut, Anglie stále byla ve hře.

Opět to byla změna od Southgatea, která měla významný dopad. Palmer, jen pár minut po svém vstupu do hry, skvěle zakončil po chytrém přiťuknutí Judea Bellinghama a vyrovnal stav. Anglie pak měla šanci dostat se na své soupeře, ale nedokázala toho využít, což dalo Španělům prostor k opětovnému převzetí kontroly. Španělsko pak ukázalo svou nebezpečnost a s méně než pěti minutami do konce zápasu, Oyarzabal pohodlně dorazil vítězný gól.

V závěru se odehrála chaotická sekvence, kdy Unai Simon vyrazil hlavičku Declana Ricea do nebezpečí, ale Dani Olmo zblokoval dorážku Marca Guehiho.

Španělsko mistrovsky zvládlo nastavený čas a získalo svůj čtvrtý titul Mistra Evropy.

Hodnocení hráčů Španělska (4-3-3)

GK: Unai Simon - 7/10 - Simon neměl mnoho práce, ale udělal, co se od něj očekávalo, a jeho distribuce byla impozantní.

RB: Dani Carvajal - 8/10 - Zkušený hráč na pravé straně, Carvajal měl trochu štěstí, že se vyhnul žluté kartě v úvodu, a následně zneklidnil několik Angličanů. Defenzivně byl bezchybný.

CB: Robin Le Normand - 8/10 - Další vracející se obránce, Le Normand byl ve finále skvělý. Téměř nikdy neztratil souboj ve vzduchu a byl klidný s míčem.

CB: Aymeric Laporte - 8/10 - Harry Kane ho netestoval a Laporte byl hrozbou v anglickém pokutovém území. S míčem byl výborný.

LB: Marc Cucurella - 8/10 - Anglie se ho pokusila využít v úvodu, ale jeho agresivita umlčela Bukaya Saku. Jeho poziční hra způsobovala problémy při postupu dopředu a jeho centr na vítězný gól byl přesný.

CM: Rodri - 7/10 - Překvapivé střídání v poločase. Rodriho vliv s míčem byl v první polovině omezený, ale bez míče byl neocenitelný a klíčovým přispěvatelem k španělskému protiútoku.

CM: Fabian Ruiz - 8/10 - Ve finále nebyl žádný přechod do útoku od Fabiana, ale hráč PSG měl velký vliv v hlubších zónách. Byl skvělý na sledování.

CM: Dani Olmo - 7/10 - Šikovný pohyb, ale Olmo byl v Berlíně omezený a spálil velkou šanci za stavu 1-0. Jeho nejdůležitější zásah přišel na konci, kdy zabránil brance Marca Guehiho.

RW: Lamine Yamal - 7/10 - Luke Shaw ho v první polovině zastavil, ale sedmnáctiletý hráč asistoval u úvodního gólu Williamse. V druhé polovině minul několik velkých šancí.

ST: Alvaro Morata - 8/10 - Morata výrazně předčil svého protějška Harryho Kanea ve finále. Jeho pohyb byl skvělý, zvláště když se dostával za obranu. Byl neúnavný bez míče.

LW: Nico Williams - 9/10 - Předvedl několik úžasných momentů s míčem proti Kyleovi Walkerovi a jeho zakončení na úvodní gól bylo klidné. Barcelono, na co čekáš?

Střídající hráči Španělska

SUB: Martin Zubimendi (46' za Rodri) - 7/10

SUB: Mikel Oyarzabal (68' za Morata) - 8/10

SUB: Mikel Merino (89' za Yamal) - N/A

Náhradníci nepoužití: David Raya (GK), Nacho, Dani Vivian, Ferran Torres, Alex Grimaldo, Alex Baena, Jesus Navas, Fermin Lopez

Trenér

Luis de la Fuente - 9/10 - Poradil si se střídáním Rodriho a přivedl vítěze zápasu. Jeho vynikající turnaj byl zakončen v Německu.

Hodnocení hráčů Anglie (4-2-3-1)

GK: Jordan Pickford - 8/10 - Klidný v úvodním období. Zakončení Williamse bylo výborné, ale Pickford udělal vynikající zákroky proti Yamalovi, aby udržel Anglii ve hře.

RB: Kyle Walker - 7/10 - Jeho souboj s Williamsem byl fascinující. Walker byl elitní obránce, který se snažil dohnat jednoho z nejlepších křídelních hráčů.

CB: John Stones - 5/10 - Vzhledem k jeho kvalitě s míčem, Anglie potřebovala od Stoneho více. Nebyl to jeho nejlepší výkon.

CB: Marc Guehi - 7/10 - Guehi byl několikrát v nesnázích, zvláště když se Španělsko po přestávce zrychlilo. Byl statečný a téměř skóroval vítězný gól na konci.

LB: Luke Shaw - 6/10 - Shaw měl těžkou první polovinu, ale Shaw svou roli dobře zvládl. Poslal několik dobrých centrů a byl nejlepším anglickým útočníkem na levé straně.

CM: Declan Rice - 8/10 - Přesunul se zpět do středu zálohy a předvedl skvělý výkon. Všude byl, a jeho schopnost překonávat linie byla klíčová pro vývoj Anglie.

CM: Jordan Henderson - 5/10 - Kapitán týmu nebyl ve své nejlepší formě. Udělal několik důležitých zákroků, ale jeho vliv na hru byl omezený.

RW: Bukayo Saka - 5/10 - Nebyl to nejlepší zápas pro Sakhu. Jeho výkony byly omezené a nebyl schopen se prosadit proti Cucurellovi.

CAM: Jude Bellingham - 7/10 - Bellingham byl střídavě vynikající a tichý. Předvedl několik brilantních okamžiků a jeho asistence na Palmerův gól byla klíčová.

LW: Phil Foden - 5/10 - Foden měl těžký zápas. Nebyl schopen se prosadit a byl často izolovaný na levé straně.

ST: Harry Kane - 6/10 - Kane měl několik dobrých momentů, ale celkově to nebyl jeho nejlepší zápas. Byl dobře bráněn španělskou obranou.

Střídající hráči Anglie

SUB: Cole Palmer (69' za Henderson) - 7/10

SUB: Jack Grealish (76' za Foden) - 6/10

SUB: Kalvin Phillips (84' za Rice) - N/A

Náhradníci nepoužití: Aaron Ramsdale (GK), Sam Johnstone (GK), Ben White, Kieran Trippier, Trent Alexander-Arnold, Harry Maguire, Conor Gallagher, James Maddison, Raheem Sterling, Tammy Abraham

Trenér

Gareth Southgate - 6/10 - Udělal několik správných rozhodnutí, ale nedokázal změnit hru. Střídání Palmer bylo správné, ale Anglie nemohla využít momentum po vyrovnání.


Klíčová slova: Euro 2024, finále, Španělsko, Anglie, hodnocení hráčů

Verwante Tags

Fotbalové Dresy Evropy 2024 Španělsko Winner Euro 2024 Nico Williams

Nieuws gerelateerde Producten

Dětské Fotbalové Dresy Anglie Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Komplet