0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Rumunsko 0-3 Nizozemsko: Dominantní Oranje postupuje do čtvrtfinále

Nizozemsko se poprvé za 16 let dostalo do čtvrtfinále EURO po pohodlném vítězství nad Rumunskem v Mnichově.

Nizozemsko se dostalo do čtvrtfinále UEFA EURO poprvé od roku 2008 po pohodlném vítězství nad Rumunskem v Mnichově. Krátký přehled: Nizozemsko pohodlně zvítězilo

Stejně jako při jejich úvodním vítězství nad Ukrajinou v Mnichově, Rumunsko začalo svižně a málem se dostalo do vedení, když Dennis Man minul z okraje pokutového území. Byl to však tým Ronalda Koemana, který udeřil jako první, když Cody Gakpo vtrhl z levé strany a prudkou pravou nohou zasáhl blízkou tyč, což byl jeho třetí gól na turnaji.

Gakpoho úsilí zjevně uklidnilo nervy Oranje. Postupně získávali převahu, jak se polovina zápasu blížila ke konci, přičemž Steven Bergwijn – který poprvé nastoupil v Německu – poskytoval vynikající podporu na pravém křídle Nizozemska. Druhý nizozemský gól před přestávkou by nebyl překvapením, ale Xavi Simons nedokázal zamířit přesně po tom, co Denzel Dumfries odebral míč Bogdanu Racoviţanovi blízko brankové čáry.

Pouze několik posledních obran Racoviţana a Andrei Rațiu zabránilo Memphisu Depayovi zdvojnásobit vedení Nizozemska devět minut po přestávce. Virgil van Dijk byl brzy poté zadržen brankovou konstrukcí, když jeho hlavička zasáhla vnější stranu levé tyče Florina Niță, než rumunský brankář provedl rozplývající zákrok a odvrátil další Gakpoho střelu.

Depayův přímý kop prošel těsně vedle a Joey Veerman zamířil mimo vzdálenější tyč, ale Koemanův tým nakonec dostal gól, který jejich druhopolovinová dominance zasloužila, když Gakpo přihrál náhradníkovi Donyellu Malenovi, aby zblízka skóroval. Malen pak zdvojnásobil svůj osobní účet v nastaveném čase nízkým zakončením a uzavřel skóre pro Nizozemsko, které se ve čtvrtfinále střetne buď s Rakouskem nebo Tureckem.

Rumunsko 0-3 Nizozemsko: jak se to stalo, reakce

Vivo hráč zápasu: Cody Gakpo (Nizozemsko)

Gakpo vstřelil pěkný individuální gól a měl smůlu, že nezaznamenal další. Podal dobrý celkový výkon a byl vždy dostupný a vypouštěl střely. Byl neustálou hrozbou v pokutovém území a připravil asistenci na druhý gól. UEFA Technická pozorovací komise

Cristina Tache, reportérka Rumunska

Toto byl zápas, na který si Rumunsko bude pamatovat, a za který je třeba je pochválit za všechno, čeho dosáhli na EURO 2024. Iordănescu prokázal, že jednotná skupina může překonávat hranice a hrát bok po boku s nejlepšími týmy v Evropě. Od svého vítězství nad Ukrajinou v prvním zápase dělali historii a budou v tom pokračovat.

Derek Brookman, reportér Nizozemska

Velmi přesvědčivý výkon, mnohem útočnější než jsme dosud od Oranje viděli. Byli pozitivní po celou dobu, od obrany po útok, a při každé příležitosti se snažili dostat míč dopředu. Výkony jako tento by mohly znamenat, že se dostanou až do Berlína 14. července.

Reakce

Gakpo: 'Potřebovali jsme reakci'

Ronald Koeman, trenér Nizozemska: "Někdy je těžké vysvětlit, proč hrajete špatně a proč dosahujete vysoké úrovně. Dnes byl začátek těžký, ale nakonec jsme našli svoji hru a způsobili jim problémy. Možná jedním kritickým bodem bylo, že trvalo příliš dlouho, než jsme vstřelili druhý gól. Způsobili jsme Rumunsku velké problémy naším útočením."

Cody Gakpo, Vivo hráč zápasu: "Celkově to byl dobrý výkon z naší strany. Věděli jsme, že jsou těžkými soupeři, takže jsme byli připraveni bojovat. Fanoušci byli vynikající na stadionu, což pomáhá. Potřebovali jsme vstřelit góly, a to se nám podařilo. Bylo důležité dnes udělat malý výrok."

Denzel Dumfries, obránce Nizozemska: “Poučili jsme se z lekcí ze zápasu s Rakouskem. Měli jsme spoustu rozhovorů minulý týden. Vedli jsme si velmi dobře, zejména co se týče presingu a držení míče. Jsme velmi hrdí, protože jsme reagovali na zápas s Rakouskem, kde jsme nebyli spokojeni s naším výkonem, a vedli jsme si velmi dobře."

Edward Iordănescu, trenér Rumunska: "Dnes jsme ukončili velký příběh, který jsme začali před dvěma lety. Pokračovali jsme v tom příběhu zde v Německu spolu s našimi fanoušky. Tým předvedl velké úsilí, ale je zde i nějaký smutek. Chtěli jsme více, ale dali jsme do toho vše. Děkuji svým chlapcům, fanouškům a Rumunům po celém světě, kteří nás podporovali."

Nicolae Stanciu, záložník Rumunska: “Jsme velmi zklamaní, protože jsme opravdu věřili, že můžeme tento zápas vyhrát. Jsem také velmi hrdý na své kolegy. Jsem šťastný za to, co jsme zde dosáhli. Tyto momenty nám zůstanou po zbytek našich životů."

Răzvan Marin, záložník Rumunska: "Jsme zklamaní z prohry. Opravdu jsme chtěli dosáhnout čtvrtfinále, ale nebylo nám to souzeno. Co se musíme naučit z tohoto, je to, že bychom měli pracovat tvrději, abychom se dostali dále na finálových turnajích. Náš příběh bude pokračovat."

Klíčové statistiky

Xavi Simons (uprostřed) je nejmladší hráč, který poskytl asistenci pro Nizozemsko v knockout fázi EUROUEFA prostřednictvím Getty Images

Toto bylo první vítězství Nizozemska ve čtyřech knockout zápasech EURO, od vítězství nad Švédskem na penalty ve čtvrtfinále 2004.

Gakpoho úsilí je jediný první poločasový gól Nizozemska v jejich posledních šesti knockout zápasech EURO.

Malen je prvním nizozemským hráčem, který skóroval v knockout zápase EURO jako náhradník.

Ve věku 21 let a 72 dní je Simons nejmladším hráčem, který poskytl asistenci v knockout zápase EURO pro Nizozemsko.

Rumunsko má jedinou výhru nad Nizozemskem, a to 1-0 domácí vítězství v říjnu 2007 v kvalifikaci na EURO 2008.

Toto byla pouze třetí porážka Tricolorii v jejich posledních 19 zápasech (8 výher, 8 remíz).

I když to bylo v jiném stadionu, poslední zápas Nizozemska na finále EURO v Mnichově byl finále v roce 1988.

Sestavy

Rumunsko: Niță; Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș (Racoviţan 38); M Marin (Cicâldâu 72); Man, Stanciu (Olaru 88), R Marin, Hagi (Alibec 72); Drăguș (Mihâilâ 72)

Nizozemsko: Verbruggen;

Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven 69); Schouten (Veerman 69), Simons, Reijnders; Bergwijn (Malen 46), Depay (Blind 90'+2), Gakpo (Weghorst 84)

Klíčová slova:

  1. Dominance
  2. Čtvrtfinále
  3. Gakpo
  4. Historický okamžik
  5. Útočný výkon

Verwante Tags

EURO 2024 Donyell Malen Cody Gakpo Rumunsko Nizozemsko Fotbalové Dresy Evropy 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Fotbalové Dresy Rumunsko Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
Fotbalové Dresy Rumunsko Mistrovství Evropy 2024 Venkovní Dres Mužské
x