0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!
  • OVER €33

    10%OFF

  • OVER €66

    13%OFF

  • OVER €99

    16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Argentina 1-0 Kolumbie: Hodnocení hráčů, když Lautaro Martinez zajistil La Albiceleste 16. titul na Copa America

Argentina porazila Kolumbii 1:0 ve finále Copa America 2024

La Albiceleste udržela pátou čistou kopu v turnaji

Lionel Messi byl vystřídán v 66. minutě kvůli zranění kotníku

Trvalo to možná 112 minut, ale La Albiceleste porazili Kolumbii 1:0 a zajistili si rekordní 16. titul na Copa America.

Argentina i Kolumbie přišly do dnešního finále jako dvě zbývající neporažené strany na Copa America 2024. Argentina vyhrála skupinu A a poté porazila Ekvádor a Kanadu, aby se dostala na Hard Rock Stadium, zatímco Kolumbie vedla skupinu D, než překonala Panamu a Uruguay. Po dlouhém zpoždění se dva týmy CONMEBOL konečně dostaly na hřiště naposledy toto léto, aby bojovaly o historickou trofej.

Jak probíhal zápas

Jak se očekávalo, finále Copa America 2024 začalo vysokou intenzitou od Argentiny i Kolumbie před vyprodaným stadionem. Emiliano Martinez a Camilo Vargas byli povoláni k tomu, aby doručili kritické zákroky v prvních 20 minutách poté, co obě strany vytvořily slušné šance. Jhon Cordoba dokonce trefil tyč, ale žádný tým nedokázal najít úvodní gól zápasu.

Nejpozoruhodnější akcí první poloviny bylo, když Lionel Messi těsně před přestávkou spadl kvůli zranění pravého kotníku. Osmkrát oceněný Zlatým míčem obdržel ošetření na postranní čáře a s obtížemi se vrátil na hřiště, aby dohrál poločas, ale nikdy nevypadal úplně pohodlně.

La Albiceleste začali druhý poločas rychlým startem a vytvořili více šancí v úvodních 15 minutách než za celý první poločas. Messiho noc byla však zkrácena poté, co kapitán utrpěl nezávazné zranění v 66. minutě navíc k jeho dřívějšímu zranění kotníku. Argentina téměř okamžitě reagovala na počest svého kapitána, když Nico Gonzalez našel cestu do sítě, ale gól byl odmáván pro ofsajd.

Po 90 minutách byl zápas stále bezgólový, což vedlo k prodloužení. S mnoha unavenými těly na hřišti se zdálo, že penalta je nevyhnutelná, ale byl to Lautaro Martinez, kdo znovu zazářil pro Argentinu, když v 112. minutě skóroval vítězný gól po chytré přihrávce od Giovani Lo Celso.

I bez Messiho Argentina našla způsob, jak vyhrát své druhé Copa America za sebou a svůj třetí hlavní titul v tomto desetiletí.

Hodnocení hráčů Argentiny proti Kolumbii (4-4-3)

GK: Emiliano Martínez - 6/10 - Emiliano Martinez pustil pouze jeden gól za celý turnaj a v první polovině zazářil, když to jeho tým potřeboval.

RB: Gonzalo Montiel - 5/10 - Montiel dnes večer nedokázal držet krok s Luisem Diazem a několikrát byl přistižen mimo pozici. Byl vystřídán kvůli zranění v 72. minutě.

CB: Cristian Romero - 7/10 - Romero se opět ukázal jako nejlepší obránce na Copa America 2024, vedl argentinskou obranu k jejich páté čisté kopě toto léto.

CB: Lisandro Martínez - 7/10 - Martinez dnes večer nedal nohu špatně v obraně a dobře uzamkl Jhona Cordobu.

LB: Nicolas Tagliafico - 6/10 - Tagliafico využil svou rychlost k vytvoření velkého prostoru na levé straně, ale nedokázal najít správný konečný produkt v poslední třetině.

CM: Rodrigo De Paul - 5/10 - De Paul měl nedostatek kvalitních doteků a málo pomohl svému týmu udržet míč proti silné kolumbijské záloze.

CM: Enzo Fernandez - 6/10 - Enzo Fernandez byl dnes večer nucen přijmout hlubší, více obrannou roli a dobře se vypořádal s kolumbijským neustálým tlakem v poslední třetině.

CM: Alexis Mac Allister - 6/10 - Mac Allister postrádal kreativitu v první polovině, ale ve druhé polovině se zlepšil a vytvářel gólové příležitosti pro Argentinu. Nakonec však postrádal vynalézavost, kterou La Albiceleste potřebovali, aby našli cestu do sítě.

RM: Angel Di Maria - 6/10 - Di Maria vytvořil nejlepší šance Argentiny dnes večer, ale opustil hřiště, aniž by se zapsal do střelecké listiny ve svém posledním zápase za svou zemi.

ST: Julian Alvarez - 5/10 - Alvarez se dnes večer těžko prosazoval a nezaznamenal ani jednu střelu na bránu.

LW: Lionel Messi - 5/10 - Lionel Messi měl tichou první polovinu a nedostal šanci ukázat, co je schopen ve druhé polovině poté, co byl nucen opustit hřiště v 66. minutě kvůli zranění. Náhradníci

SUB: Nicolas Gonzalez - 6/10 - Gonzalez nahradil zraněného Lionela Messiho a dal útoku Argentiny potřebnou jiskru.

SUB: Nahuel Molina - 6/10 - Molina působil jako přirozená náhrada za zraněného Montiela na pravém beku.

SUB: Lautaro Martinez - 7/10 - Martinez vstřelil vítězný gól Argentiny – jeho pátý gól turnaje.

SUB: Giovani Lo Celso - 6/10 - Lo Celso svými čerstvými nohama pomohl rozproudit argentinskou zálohu a asistoval na vítězný gól.

SUB: Leandro Paredes - 5/10 - Paredes pomohl unaveným obráncům udržet Kolumbii mimo střeleckou listinu.

SUB: Nicolas Otamendi - N/A - Otamendi nastoupil v 117. minutě, aby zachoval argentinské vedení 1:0. Trenér

Lionel Scaloni - 8/10 - I když Argentina měla tichou první polovinu, obhájci titulu mistrů světa se nikdy nezdáli být mimo hru díky své světové třídě obrany. Lionel Scaloni provedl správné střídání pro prodloužení, čímž dal útoku potřebnou jiskru, a vyhrál 16. titul Copa America pro Argentinu, vše, zatímco jeho nejlepší hráč byl na lavičce se zraněním.

Scaloni si zaslouží uznání za to, že vedl Argentinu ke dvěma titulům na Copa America a jednomu titulu na mistrovství světa poté, co La Albiceleste měli problémy s úspěchem v obou turnajích.

Klíčová slova: Argentina, Copa America 2024, Lautaro Martinez, Lionel Messi, finále

Verwante Tags

Kolumbie Lautaro Martinez Lionel Messi Fotbalové Dresy Argentina Copa America 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Fotbalové Dresy Argentina Copa America 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Argentina Copa America 2024 Domácí Dres Mužské
Fotbalové Dresy Kolumbie Copa America 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Kolumbie Copa America 2024 Domácí Dres Mužské