0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Německo zahájilo EURO 2024 drtivou výhrou nad Skotskem

EURO 2024 odstartovalo v pátek večer na Mnichovské fotbalové aréně výhrou domácího Německa nad Skotskem 5:1. Němci zajistili perfektní úvod do turnaje fantastickým výkonem, který odpovídal drtivému skóre - největšímu vítězství v úvodním zápase mistrovství Evropy.

Skotsko muselo hrát většinu druhého poločasu v oslabení poté, co byl ve 43. minutě vyloučen obránce Ryan Porteous. Ovšem již před jeho červenou kartou byl patrný značný rozdíl v kvalitě obou mužstev.

První gól turnaje zaznamenal již v 10. minutě Florian Wirtz nádhernou střelou z hranice pokutového území. O pár minut později navýšil skóre na 2:0 Jamal Musiala po krásné kombinaci. Muži trenéra Juliana Nagelsmanna tak v Mnichově převzali naprostou kontrolu nad hrou.

Těsně před poločasovou přestávkou po zásahu VARu a následném vyloučení Porteouse za vysoký kop na kotník Ilkaye Gündogana, dostalo Německo penaltu. Kai Havertz ji s chladnou hlavou proměnil a poslal německý tým do kabin s pohodlným vedením 3:0.

Do druhého poločasu nastoupil jako střídající hráč Niclas Füllkrug a hned se prosadil čtvrtým gólem Německa. Později mu však byl kvůli ofsajdu další gól. Skotsku se přeci jen podařilo v 87. minutě skórovat. Hlavička Scotta McKennie se odrazila od těla Antonia Rüdigera a skončila v síti. Radost Skotů však netrvala dlouho, protože v nastaveném čase skóroval Emre Can a definitivně tak zpečetil zasloužené vítězství domácího týmu.

Německo odehraje svůj další zápas na EURO 2024 ve středu proti Maďarsku ve Stuttgartu. Skotsko se naopak bude snažit odčinit porážku a ještě v ten samý den se v Kolíně nad Rýnem utká se Švýcarskem.

Analýza zápasu a pohled do budoucna

Výbuch Německa na úvodním turnaji byl impozantní. Mladý tým trenéra Nagelsmanna hrál s velkou energií a nasazením. Wirtz a Musiala ukázali svůj obrovský talent a příslib do budoucna. Zkušení hráči jako Gündogan a Havertz zase dodali týmu potřebný klid a zkušenosti.

Vyloučení Porteouse sice oslabilo Skotsko, ale i v plném počtu by pravděpodobně na Němce nestačilo. Německá obrana pod vedením Rüdigera působila velmi kompaktně a brankář Manuel Neuer si téměř nepřipustil vážnější práci.

Pro Německo je důležité udržet si toto momentum a sebevědomí i do dalších zápasů. Ve skupině B je čeká ještě Maďarsko a Portugalsko. Maďaři pod vedením trenéra Marco Rossiho hrají v posledních letech velmi organizovaně a nepříjemně. Portugalsko s hvězdami jako Cristiano Ronaldo a Bernardo Silva zase disponuje obrovskou útočnou sílou. Němce tak čeká náročná skupina, ale po tomto výkonu proti Skotsku musí patřit k hlavním favoritům na postup do vyřazovacích bojů.

Skotsko naopak bude muset rychle zapomenout na tento zápas a soustředit se na další utkání proti Švýcarsku. Absence Porteouse bude citelná, ale Skotsko má v kádru dostatek zkušených hráčů jako kapitána Andyho Robertsona a útočníka Lyell Copova, kteří dokáží tým strhnout. Švýcarsko pod vedením Vladimíra Petkoviće je vždy nepříjemným soupeřem, ale Skotsko má potenciál pomýšlet na zisk bodů.

Verwante Tags

Fotbalové Dresy Mistrovství Evropy 2024 Německo Dres ME 2024 Euro 2024 Kai Havertz Skotsko Dres ME 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Fotbalové Dresy Německo Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
Fotbalové Dresy Německo Mistrovství Evropy 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Skotsko Mistrovství Evropy 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Skotsko Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
x