0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!
  • OVER €33

    10%OFF

  • OVER €66

    13%OFF

  • OVER €99

    16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Předzápasový pohled reportérů: Finále EURO 2024 mezi Španělsko a Anglií

Naši týmoví reportéři vám přinášejí předzápasový pohled na finále UEFA EURO 2024.

Jaká byla předturnajová očekávání vašeho týmu?

Španělsko: Vyhrát – alespoň v očích hráčů a trenérského týmu, i když možná ne nutně u některých fanoušků a médií. Já, jako náš reportér, jsem věřil, že budou šampiony. Ještě to není hotové a nebude to snadné.

Anglie: Několik hráčů mi před začátkem turnaje řeklo, že jejich cílem je vyhrát. Jejich cesta sem ale nebyla úplně hladká.

Jak se dostali až sem?

Španělsko: Silná kombinace nejlepšího fotbalu, obrovské jednoty týmu a personálu, množství "řešení" pro herní situace a klidné, tvrdohlavé pokory. Pomohlo i důvěřování v brilantního šestnáctiletého hráče Lamine Yamala.

Anglie: Těžkou cestou. Po obtížích ve skupinové fázi, potřebovali Tři lvi vyrovnání na poslední chvíli, aby si vynutili prodloužení v osmifinále, penaltový rozstřel ve čtvrtfinále a vítězný gól v 90. minutě v semifinále. Dokážou se vypořádat s obtížemi, vzít výzvy a najít cestu dál.

Jaký je jejich herní styl a taktický přístup?

Španělsko: La Roja oscilují mezi formacemi 4-2-3-1 a 4-3-3 s opravdovou fluiditou, ale to jsou pouze základní tvary. Koncepčně věří, že jsou nejlepší "presery" na světě, a je fundamentální pro tuto éru Španělska, že každý má obranné povinnosti a podporuje své spoluhráče.

Anglie: Od čtvrtfinále proti Švýcarsku přešli na tři obránce s křídly pokrývajícími celé strany. Výsledkem je, že Phil Foden má větší vliv na hru z centrální pozice a obecně větší fluidita. Zůstávají pevní v obraně a mají několik hráčů, kteří mohou rozhodovat zápasy, jak v základní sestavě, tak na lavičce.

Kdo je klíčový pro naděje každého týmu na zisk trofeje?

Španělsko: Trenér Luis de la Fuente (který všechny přesvědčil), Rodri (pravděpodobně nejlepší hráč na jakékoliv pozici na světě), Yamal (opravdový fenomén) a možnosti na lavičce – Mikel Merino, Dani Olmo, Ferran Torres, David Raya a Nacho byli všichni úžasní, když byli povoláni.

Anglie: Bukayo Saka byl nejkonzistentnější hrozbou Tří lvů na pravé straně, zatímco Foden nyní více propojuje hru, když hraje středem. Harry Kane a Jude Bellingham možná nejsou tak zapojeni do přípravy, ale jsou nejvíce schopni dodávat klíčové momenty.

Proč je to jejich rok?

Španělsko: Protože jsou nejlepším týmem v Evropě, možná i na světě. Klíčové je, že každý den, kdy spolu pracují, se snaží to dokázat a prokázat to při každém zápase – i bez Pedriho, Gaviho nebo Josého Gayà!

Anglie: Tým Garetha Southgatea se poučil z porážky ve finále EURO 2020, má větší víru v sebe jako vítěze a má neuvěřitelnou schopnost nepřijmout porážku.


Klíčové slova:

  1. Finále EURO 2024
  2. Španělsko vs Anglie
  3. Herní styl
  4. Taktický přístup
  5. Klíčoví hráči

Verwante Tags

EURO 2024 Williams Jr. Lamine Yamal Bellingham Kane Španělsko Anglií Fotbalové Dresy

Nieuws gerelateerde Producten

Dětské Fotbalové Dresy Anglie Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Komplet