0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Španělsko 4-1 Gruzie: Odvážný La Roja se vzchopil a postoupil do čtvrtfinále

Španělsko se vzchopilo po klinickém výkonu ve druhém poločase, aby porazilo nebojácný tým Gruzie a postoupilo do čtvrtfinále UEFA EURO 2024.

Španělsko pokračovalo ve své dokonalé kampani, když překonalo odvážný tým Gruzie a zajistilo si čtvrtfinálový zápas UEFA EURO 2024 proti domácímu Německu v pátek. Zápas v kostce: Španělsko pokračuje v dokonalosti Khvicha Kvaratskhelia oceňuje přihrávku Lashy Dvaliho na úvodní gól

Brzké úsilí Španělska se většinou odehrávalo na levé straně, když hráli přes rychlonohé Nico Williamse a Lamine Yamal – nejmladšího hráče, který se objevil v knockout fázi EURO ve věku 16 let a 353 dní.

Gruzie byla nastavena hluboko a kompaktně a jak se Španělsko stále více přibližovalo, netrvalo dlouho, než Giorgi Mamardashvili byl testován Dani Carvajalovým dolním hlavičkou.

Jednostranný provoz následoval, dokud se proti očekávání tým Willyho Sagnola nevydal na prudký protiútok. Když se červené košile vracely zpět, Lasha Dvaliho hledající kříž z pravého křídla se zdál být určený pro přicházejícího Khvicha Kvaratskhelia, ale Robin Le Normand se dotkl jako první a otočil do vlastní sítě v 18. minutě – první gól, který La Roja inkasovala na EURO 2024.

Rodri slaví svůj vyrovnávací gól

Španělsko bylo otřeseno. Spekulativní pokusy z dálky následovaly, jak se snažili vzpamatovat, ale vysoký pressing od mužů Luise de la Fuente je také nechával vystavené rychlému týmu Gruzie, který získával sebevědomí.

Ve 39. minutě však Španělsko konečně prolomilo. Rodri završil dobře propracovanou kombinaci a našel spodní roh nízkým střelou levačkou z okraje pokutového území.

Fabián Ruiz skóroval svůj druhý gól na EURO 2024

Navzdory smělému pokusu Kvaratskheliaho v druhé polovině, Španělsko zatlačilo nováčky turnaje zpět, získalo volný kop těsně mimo vápno. Mamardashvili zablokoval první pokus Yamala, ale Španělsko znovu získalo míč a tentokrát Yamal našel Fabiána Ruize, který se trefil hlavou.

Dvojnásobní šampioni začali zpomalovat tempo, i když tento odvážný tým Gruzie nadále často útočil. Nicméně, s více dostupným prostorem, Williams rozhodně vyrazil z levé strany a chladnokrevně zakřivil třetí gól La Roja, než náhradník Dani Olmo vstřelil v 83. minutě čtvrtý gól, který dodal lesk výsledku.

Olmo dal čtvrtý gól Španělska

Vivo Hráč zápasu: Rodri (Španělsko)

Rodri byl opět klíčovým hráčem Španělska. Skutečný vůdce bez míče, byl dominantní a organizoval svůj tým. Rodri byl velmi dobrý v držení míče a dokonce skóroval gól. Technická pozorovací komise UEFA

Graham Hunter, španělský reportér

Některý skvělý fotbal zde. Čest Gruzii, která hrála tak inteligentně a atleticky. Ale Španělsko, když bylo tlačeno, našlo přístup, řešení a především několik momentů skutečné fotbalové magie. Nějaká volba pro technické experty, aby vybrali nejlepšího hráče z Williamse, Yamala, Ruize a toho muže Rodriho. Španělsko pokračuje dál.

Vakhtang Bzikadze, gruzínský reportér

Navzdory jejich vyřazení, mohou být fanoušci Gruzie hrdí na tento tým. Je pravda, že nebyli tak dobří jako Španělsko, ale po dlouhou dobu se jim vyrovnali. Úžasné první EURO pro Gruzii!

Reakce

Nico Williams, španělský útočník: "Mít hráče jako Fabián Ruiz, který mi servíruje přihrávky jako ta na můj gól, je jako tisíc požehnání. Úžasné. Skórovat takový gól bylo fantastické. Cítím, že na mě mohou být moji rodiče hrdí!"

Luis de la Fuente, španělský trenér: "[Moje poločasové] poselství bylo stejné, jako jsem jim říkal během celého prvního poločasu. Klid, žádná úzkost, žádná stresová rozhodnutí. Chtěl jsem, aby hledali správné okamžiky k útoku, hledali klid v zápase. Viděl jsem, jak narůstá úzkost, když jsme neskórovali, což může vést k negativnímu napětí, a chtěl jsem, aby to dostali z hlavy."

Rodri: 'Ukázali jsme odvahu a hrdost'

Giorgi Kochorashvili, gruzínský záložník: "Další generace se na nás dívá, musíme se dál zlepšovat. Tým se stal rodinou a teď nám bude chybět, když odcházíme. Ale vrátíme se silnější a přineseme více úspěchů naší zemi."

Guram Kashia, gruzínský kapitán: "Bylo to úžasné dobrodružství pro nás. Jsme nesmírně hrdí na to, čeho jsme dosáhli. Nebyl to výsledek, který jsme chtěli dnes, ale jsme opravdu hrdí na to, jak jsme reprezentovali naši zemi."

Klíčová statistika

Yamal překonal rekord účasti

Španělsko vyhrálo sedm z posledních osmi setkání mezi týmy. Jediné vítězství Gruzie bylo 1-0 v přátelském zápase v roce 2016.

S výjimkou penaltových rozstřelů, Španělsko prohrálo pouze dva ze svých posledních 26 zápasů EURO (17 výher, 7 remíz).

S výjimkou penaltových rozstřelů, Španělsko neprohrálo žádný ze svých posledních deseti zápasů EURO (6 výher, 4 remízy).

Gruzie nedokázala skórovat pouze v jednom z posledních 13 mezinárodních zápasů.

Pětadvacet z 26 hráčů španělského týmu se zúčastnilo EURO 2024 – pouze brankář Álex Remiro ještě nehrál.

Nico Williams je druhým nejmladším hráčem, který skóroval v knockout fázi EURO pro Španělsko, ve věku 21 let a 354 dní – překonal předchozí rekord, který držel Ferran Torres (21 let a 119 dní na EURO 2020).

Sestavy

Španělsko: Unai Simón; Carvajal (Navas 81), Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo 66); Pedri (Olmo 52), Rodri, Fabián Ruiz (Merino 81); Yamal, Morata (Oyarzabal 66), Williams

Gruzie: Mamardashvili; Kakabadze, Gvelesiani (Kvekveskiri 78), Kashia, Dvali, Lochoshvili (Tsitaishvili 63); Chakvetadze (Davitashvili 63), Kiteishvili (Altunashvili 41), Kochorashvili; Mikautadze (Zivzivadze 78), Kvaratskhelia

Klíčová slova:

  1. Španělsko
  2. Gruzie
  3. UEFA EURO 2024
  4. Rodri
  5. čtvrtfinále

Verwante Tags

Robin Le Normand Fabián Ruiz Rodri Nico Williams Dani Olmo Španělsko Gruzie EURO 2024 Fotbalové Dresy Mistrovství Evropy 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Fotbalové Dresy Španělsko Mistrovství Evropy 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Španělsko Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
Fotbalové Dresy Georgia Mistrovství Evropy 2024 Alternativní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Georgia Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
x