0 položek - 0Kč
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Anglie vs Slovensko EURO 2024: Náhled na osmifinále

Kdy je to? Jak to můžete sledovat? Jaké jsou možné sestavy? Vše, co potřebujete vědět o osmifinálovém utkání UEFA EURO 2024 mezi Anglií a Slovenskem.

Kdy a kde se hraje?

Anglie a Slovensko se utkají v osmifinále UEFA EURO 2024 v neděli 30. června.

Kde sledovat zápas Anglie vs Slovensko v televizi?

Fanoušci mohou najít svého místního televizního partnera UEFA EURO 2024 zde.

Co potřebujete vědět?

Možná nehráli na své nejlepší úrovni, ale Anglie stále pohodlně vyhrála Skupinu C, zůstala neporažena proti Srbsku, Dánsku a Slovinsku. Trenér Gareth Southgate se zdá, že zjišťuje, jak nejlépe kombinovat nesmírně talentovanou skupinu hráčů, které má k dispozici, a obránce Kieran Trippier trval na tom, že nejlepší výkon teprve přijde, když řekl: "Můžeme být agresivnější při presinku a vytvářet mnohem více šancí, zejména když vidíte kvalitu našeho týmu." Tři lvi porazili Německo v této fázi na EURO 2020 a budou si jisti, že se dostanou do čtvrtého velkého mezinárodního čtvrtfinále za sebou.

Stojí proti nim Slovensko, které už překvapilo přední národ vítězstvím 1-0 nad Belgií ve Skupině E. Napjatá remíza s Rumunskem v posledním zápase skupiny jim zajistila postup, a tým Francesca Calzony nyní sní o první účasti ve čtvrtfinále na velkém turnaji od doby, kdy se země stala nezávislou v roce 1993. "Věřím, že opět potěšíme naše fanoušky naším bojovným duchem," slíbil obránce Peter Pekarík, když Slovensko doufá ve slavné vítězství.

Možné sestavy

Anglie:
Pickford; Walker, Stones, Guéhi, Trippier; Mainoo, Rice; Saka, Bellingham, Gordon; Kane
Suspendovaní: žádní
Hrozí stopka po další kartě: Foden, Gallagher, Guéhi, Trippier

Slovensko:
Dúbravka; Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Boženík, Haraslín
Suspendovaní: žádní
Hrozí stopka po další kartě: Duda, Schranz
Top střelec: Milan Škriniar (2 góly)

Forma týmů

Anglie:
Forma (všechny soutěže, od nejnovější): DDWLWD

Slovensko:
Forma (všechny soutěže, od nejnovější): DLWWWD

Odborné předpovědi

Joe Terry, reportér Anglie:
Anglie stále čeká, až jejich útok začne fungovat v harmonii, ale je uklidňující, že obrana vypadá neprostupně při vstupu do vyřazovacích kol, kde jsou výsledky důležitější než výkony. Kobbie Mainoo by měl začít v záloze po svém slibném výkonu proti Slovinsku, zatímco není jasné, zda bude Phil Foden připraven po absenci několika dnů kvůli narození svého dítěte. Anthony Gordon, pravděpodobně přirozená náhrada za Fodena, nabízí přímost, kterou Anglie potřebuje.

Rastislav Hribik, reportér Slovenska:
Slovensko dosáhlo svého hlavního cíle postupem do osmifinále, ale jejich apetit roste a po vítězství nad Belgií si troufají snít o překvapení Anglie. Důvod k optimismu? V turnaji byli pouze na několik minut pozadu, dokázali skórovat ve všech třech skupinových zápasech a kromě menšího svalového problému Dávida Hancka je jejich první volba jedenáctky plně fit. Navíc několik hráčů doufalo, že se znovu utkají s Anglií po jejich posledním setkání na EURO v roce 2016, které skončilo bezbrankovou remízou.

Slovensko nemá co ztratit proti jednomu z favoritů na EURO 2024. To však v žádném případě neznamená, že Calzonovi muži před zápasem nevěří ve vlastní síly. Naopak, několik z nich chtělo Anglii jako soupeře v osmifinále a spoléhají na týmovou práci a trochu štěstí, aby zastavili hvězdy Anglie. Bylo to zvláštní pocit i pro slovenské novináře v Německu – vidět, kolik sebevědomí mají hráči z této malé země před zápasem proti tak silnému soupeři. Spolu s pokorou. Líbilo se mi to.

Pohledy z táborů

Gareth Southgate, trenér Anglie:
"Musíte projít první fází, a teď jste ve světě, kde se to musí stát na místě. Musíte jít do toho. Byli jsme zde mnohokrát, víme, co to obnáší a jsme velmi nadšeni z výzvy. [Slovensko] pressuje vysoko, jsou agresivní v obraně a musíte najít způsob, jak prorazit jejich pres, takže to bude nejtěžší možný test. Toto je opravdu vzrušující část [turnaje]; je to část, kterou nikdo nemůže předvídat, a musíme najít naši další úroveň, o které věříme, že ji máme. Nepřišli jsme sem jen proto, abychom postoupili ze skupiny. Přišli jsme sem, abychom se pokusili vyhrát turnaj."

Francesco Calzona, trenér Slovenska:
"Možná můžeme být klidnější, protože jsme outsideři, ale to neznamená, že do zápasu vstupujeme s poraženeckou náladou. Pokusíme se vyhrát. Nejsem optimista ani pesimista. Věřím ve svůj tým, věřím, že můžeme hrát naši hru. Chceme hrát náš fotbal, bez ohledu na to, proti komu hrajeme. Tento tým vždy určoval tempo hry od mého příchodu. Nikdy jsme nedali soupeřům iniciativu. Samozřejmě, Anglie je jedním z favoritů turnaje. Nebude to snadné, ale uděláme maximum pro to, abychom uspěli a udělali znovu radost fanouškům."

Detailní analýza a možné scénáře

Anglie: Taktická nadřazenost a klíčoví hráči

Anglie vstupuje do osmifinále s působivou bilancí. Gareth Southgate má k dispozici tým plný talentu, a klíčoví hráči jako Harry Kane a Jude Bellingham budou stěžejní pro úspěch týmu. Kane, známý svým skvělým zakončením a vůdcovstvím na hřišti, bude opět klíčovým hráčem v útoku. Bellingham, mladý a dynamický záložník, se osvědčil jako důležitý hráč, který dokáže ovládat střed pole a vytvářet šance pro své spoluhráče.

Defenziva Anglie vypadá neprostupně, s hráči jako John Stones a Kieran Trippier, kteří mají bohaté zkušenosti z nejvyšších soutěží. Stones, s jeho schopností číst hru a fyzickým stylem obrany, bude důležitý při zastavování útoků Slovenska. Trippier, s jeho rychlostí a schopností podporovat útok, dodává týmu další rozměr.

Slovensko: Bojovný duch a klíčoví hráči

Slovensko, vedené Francescem Calzonou, vstupuje do zápasu jako outsider, ale s velkou dávkou sebevědomí. Po vítězství nad Belgií a postupu do osmifinále mají důvod věřit, že mohou překvapit Anglii. Milan Škriniar, kapitán a klíčový obránce, bude hrát klíčovou roli v obraně. Jeho schopnost vést tým a organizovat obranu bude rozhodující pro úspěch Slovenska.

V záloze bude důležitý hráč Stanislav Lobotka, který svým dynamickým stylem hry a schopností narušovat hru soupeře bude klíčovým faktorem. V útoku budou hráči jako Róbert Boženík a Lukáš Haraslín, kteří mají schopnost vytvářet šance a skórovat, velmi důležití.

Možné scénáře a klíčové momenty

  1. Anglie dominující ve středu pole: S hráči jako Bellingham a Rice, kteří dokáží kontrolovat tempo hry, můžeme očekávat, že Anglie bude dominovat ve středu pole. Slovensko bude muset být opatrné a využít rychlých protiútoků, aby překvapilo anglickou obranu.

  2. Slovensko na brejky: Slovensko by mohlo těžit z rychlých protiútoků a využívat chyby v anglické obraně. Hráči jako Schranz a Haraslín mají rychlost a schopnost zakončit, což by mohlo být klíčové v jejich taktice.

  3. Standardní situace: Jak Anglie, tak Slovensko mají hráče, kteří jsou silní při standardních situacích. Kieran Trippier z Anglie je známý svými přesnými rohy a volnými kopy, zatímco Milan Škriniar ze Slovenska je nebezpečný při rohových kopech a standardních situacích.

  4. Psychologický aspekt: Anglie má zkušenost s velkými zápasy a tlakem, což by mohlo být výhodou. Slovensko však může hrát uvolněněji jako outsider a využít to ve svůj prospěch.

Shrnutí

Zápas mezi Anglií a Slovenskem slibuje napínavou bitvu mezi dvěma týmy s různými silnými stránkami. Anglie, s jejími hvězdnými hráči a taktickou nadřazeností, bude favoritem, ale Slovensko, se svým bojovným duchem a sebevědomím, může způsobit překvapení. Fanoušci se mohou těšit na vzrušující utkání plné dramatických momentů a taktických soubojů.


Verwante Tags

Anglie Slovensko EURO 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Fotbalové Dresy Slovensko Mistrovství Evropy 2024 Venkovní Dres Mužské
Fotbalové Dresy Slovensko Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Mužské
Dětské Fotbalové Dresy Anglie Mistrovství Evropy 2024 Domácí Dres Komplet
x